Je bent hier:

  1. Home
  2. Over ons

In deze korte video vertellen werknemers en zzp’ers wat De Afbouwacademie voor hen kan doen. Bestuurders van NOA (John Kerstens), FNV (Peter Roos) en CNV (Roel van Dijk) lichten vervolgens toe, hoe De Afbouwacademie bijdraagt aan de uitdagingen in onze sector.

Onze missie

De Afbouwacademie stimuleert werknemers en ondernemers uit de afbouwsector om zich slim voor te bereiden op de toekomst. Vakmensen houden hun kennis en vaardigheden op peil. Zij werken veilig en verantwoord. Zo kunnen zij hun talenten langdurig blijven inzetten.

De Afbouwacademie helpt bij het vinden van de best passende trainingen en geeft loopbaanadvies. Daarnaast informeert de academie over innovaties in de sector Afbouw.

Onze visie

Zorg voor voldoende aanbod van goed opgeleide en geïnspireerde vakmensen voor alle afbouwprojecten.

.

Zo werken wij aan duurzame inzetbaarheid:

1. Verantwoord en veilig werken

Fysieke arbeid vergt grote zorgvuldigheid bij alles wat we doen. Veilig en verantwoord werken staan dan ook altijd bovenaan. We zijn ons hiervan voortdurend bewust, en we informeren ons goed. Met De Afbouwacademie blijf je hierover nieuwe dingen leren.

2. Eigen verantwoordelijkheid

Een gezonde geest in een gezond lichaam en financiële zekerheid, ook in de toekomst. Voor bijna iedereen zijn dit onmisbare ingrediënten om prettig en zorgeloos te leven. We stimuleren werknemers en ondernemers om deze belangrijke doelen op eigen kracht en eigen initiatief te realiseren. Wie het nodig heeft kan daarbij rekenen op hulp en advies.

3. Werken met plezier

We werken een aanzienlijk aantal uren van onze week. Wie dit met plezier doet, heeft in alle opzichten een streepje voor. Je gebruikt je talent, je krijgt energie en je bent tevreden over wat je – vaak samen met collega’s – neerzet. Onze trainingen kunnen je helpen om dit werkplezier te krijgen én te behouden.

4. Een leven lang leren

We leren elke dag, en dat gebeurt op vele manieren. Van elkaar, van onze fouten, op de werkvloer, in de klas en online. De Afbouwacademie selecteert hiervoor zorgvuldig de beste on- en offline trainingen. Daarnaast inspireert de academie opleiders om passende nieuwe trainingen aan te bieden. Graag laten we zien dat leren zeker leuk kan zijn, als je het op je eigen manier kunt doen.

5. Vooruit kijken

De wereld verandert, en dat lijkt wel steeds sneller te gebeuren. Zeker ook in de afbouw volgen de technologische ontwikkelingen, de eisen van overheid en de nieuwe behoeftes uit de markt elkaar in snel tempo op. De Afbouwacademie helpt bij het vinden van antwoorden op de vragen van morgen.