Subsidies

Je houdt je bedrijf gezond door goed personeel te werven en te behouden. Daarnaast voer je waar dat nodig is innovaties door. Dit alles kost natuurlijk geld.

De overheid en de sector Afbouw stellen hiervoor regelmatig interessante subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld voor de opleiding van personeel, of voor een investering in veiliger werken. Soms is ook vervroegd pensioen voor beide partijen wenselijk. Ook hiervoor kan subsidie mogelijk zijn.

Ondersteuning

De Afbouwacademie houdt je op de hoogte van relevante subsidies voor je bedrijf.  Goed om te weten: de regelingen veranderen regelmatig. Bekijk deze pagina daarom regelmatig en neem contact op wanneer je hierover een vraag hebt. Dat kan via (088) 0808889 of via info@afbouwacademie.com

Het aanvragen van sommige subsidies is gemakkelijker dan je denkt. Bij uitvoeriger aanvragen bieden we ook ondersteuning of kunnen we je in contact brengen met organisaties die hierbij behulpzaam kunnen zijn.

gesprek over duurzame inzetbaarheid

Subsidie trainingen De Afbouwacademie

In de catalogus van De Afbouwacademie vind je een groot aantal trainingen die vallen onder de subsidieregeling van het O&O-fonds. Meer informatie over deze regeling vindt u op mijn afbouw.

Leeroverzicht

De website Leeroverzicht.nl biedt een onafhankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de beschikbare opleidingen in Nederland. Het gaat om reguliere opleidingen die de overheid betaalt, maar ook om opleidingen van commerciële opleidingsbureaus. Ook vind je er een compleet overzicht van beschikbare financiële regelingen.

Leeroverzicht.nl is een initiatief van de Rijksoverheid, de vakbonden, werkgeversorganisaties en organisaties van opleiders.

Aanvragen subsidie

 1. Kies een training uit de catalogus van De Afbouwacademie
 2. De trainingsaanbieder stuurt je de factuur voor het volledige bedrag.
 3. Betaal dit bedrag.
 4. Neem als werkgever zelf deel aan de training of laat je werknemer(s) deelnemen.
 5. Valt de deelnemer onder de CAO-afbouw? Dan wordt een gedeelte van de cursuskosten en verletkosten vergoed.
 6. Vraag deze vergoeding aan bij TBA (Technisch Bureau Afbouw) met dit formulier.
 7. Voeg bij de aanvraag kopieën toe van:
  A. een recente loonspecificatie
  B. de factuur van de training
  C. de presentielijst van de training
 8. TBA beoordeelt de aanvraag en zorgt voor de verdere afwikkeling.